Na to upozornila ústecká radní Renata Zrníková. „Stížností nám neustále přibývá, ale v projektu teď nelze kvůli financování z dotačního programu EU nic měnit. Řešili jsme to i na poradě vedení města a musíme shromáždit další informace," řekla Renata Zrníková, ústecká radní a zároveň starostka Severní Terasy.

Projekt schválilo ústecké zastupitelstvo a dotační úřad už v roce 2010. Připomínkovala ho odborná i laická veřejnost i policie. Nikoho ale tehdy nenapadlo, jaké problémy mohou způsobit o pět let později. Nová zastávka totiž obsahuje ostrůvek, který zužuje silnici. Například v Gagarinově ulici na Severní Terase. Každé auto musí počkat, než trolejbus odjede.

Právě řešení s ostrůvky kritizuje třeba i Jan Pechout, expert na bezpečnost silničního provozu z BESIP. Podle něj se nehody jen přesunou ze zastávek mezi ně. „Řešení s ostrůvky se mi vůbec nelíbí. Možná to je lepší pro bezpečnost chodců, ale řidiči, pokud budou moci, pojedou jinudy. Spíš, že než by jeli pomaličku za trolejbusem, začnou předjíždět na plné čáře anebo kolem ostrůvku," kritizoval.

¨Je tu i další problém, při větším provozu kvůli tomu a plné čáře vznikne menší kolona. „Často tady stojí trolejbusy v obou směrech a kdyby tu musela projet sanitka či hasiči, nejspíš by dojely pozdě," zlobil se zdejší senior František Loučka.

Ostrůvek totiž obsahuje zábradlí, na které si sedají děti. „Dříve jsem se tolik nebál, že mi někdo spadne pod auto. Kdyby někdo sletěl, neubrzdím to," kritizoval další Ústečan, Jiří Koenigsmark.
Libor Turek, který jako vítěz výběrového řízení zatím stále čeká na jmenování do funkce ředitele dopravního podniku, poznamenal, že projekt tímto způsobem chtěl nejspíš co nejvíce využít nízkopodlažnosti bezbariérových trolejbusů.

„Podle mne to takhle vyžadují podmínky Evropské unie. Už s tím asi nic neuděláme," uvedl Turek.

Zastávky rozpoutaly bouřlivou diskusi na sociálních sítích. „Směr nemocnice se jim povedlo na pravé straně vystrčit několik centimetrů obrubníku. Už je to obroušené od kol. Čekám, kdo první s autem skočí na zastávku plnou lidí," kritizoval jeden z diskutujících na Facebooku.