Na problémy si Lenka Juricová zadělala loni na květnovém zasedání zastupitelstva. Tehdy v souvislosti s probíhajícím výběrovým řízením na ředitele městské akciovky Regia vyslovila obavy, aby se novým ředitelem nestal Miloslav Kucer, ředitel rumburského kulturáku a sportovišť. Podle jejích informací se totiž do výběrového řízení měl přihlásit. Juricová tehdy argumentovala tím, že si Kucer se svou ženou „měli 
z rumburské radnice udělat dojnou krávu".

Podle soudce Miloše Řízka se jednalo o nepravdivá tvrzení. Podle Lenky Juricové se její tvrzení ale zakládala na pravdě.

„Samozřejmě, že na tom trvám," říká zastupitelka.

Vyjádření Miloslava Kucera se Děčínskému deníku získat nepodařilo.

„Zrovna s vámi o ničem mluvit nebudu. Nezlobte se," řekl Miloslav Kucer a zavěsil mobilní telefon. Sdílnější nebyl ani později před soudní síní.

Tento týden po podaném rozporu k trestnímu příkazu soudní proces pokračoval již běžným veřejným jednáním. V trestním příkazu byla Lenka Juricová odsouzena ke dvěma měsícům s roční podmínkou.

Ale ani při čtvrtečním jednání před děčínským okresním soudem rozhodnutí nepadlo.

Soud vyslechl kromě obžalované Lenky Juricové také Miloslava Kucera a jeho ženu.

Ta prostřednictvím své agentury pro Rumburk, stejně jako pro řadu jiných měst nejen na Šluknovsku, pořádá například městské slavnosti nebo rozsvěcení vánočního stromku

Soudce nabídl Juricové tak zvaný odklon, tedy možnost vyřešit spor jinou než soudní cestou. Tou měla být omluva za výrazy, které zastupitelka použila na zasedání zastupitelstva loni v květnu.

„Možnost omluvy jsem samozřejmě odmítla, protože bych tím popřela vše, co jsem řekla," trvala si na svém i při čtvrtečním projednávání před okresním soudem Lenka Juricová.

Následoval také výslech jedné svědkyně obžaloby, kterou byla místostarostka Krásné Lípy Jana Drobečková.
Projednávání případu bude pokračovat před děčínským okresním soudem na podzim, kdy by měli před senátem stanout svědci obhajoby.

V případě odsouzení je Lenka Juricová připravena podat odvolání. U krajského soudu by ji již měl zastupovat advokát, doposud se před soudem hájí sama.