Pivo ZLoun chystá vánoční speciál pro fajnšmekry
Louny - Minipivovar funguje v Lounech už celý rok. Oslavy si majitelé nechávají až na únor, kdy rok provozu oslaví restaurace.
Minipivovar Pivo ZLoun zaznamenal před několika týdny rok fungování. První půllitr nového originálního moku na lounském letním cvičišti načepovali v polovině loňského října. „V podstatě jsme to ani neoslavili. Nějak na to nezbyl čas," usmívá se Radek Taraba, spolumajitel a sládek minipivovaru.
Novinek je hned několik. Právě v těchto chvílích zraje v tancích vánoční speciál. „Sváteční pivo s medem dnes už není neobvyklé, my se ale rozhodli přidat kromě něj ještě další přísady, aby speciál byl opravdu něco extra vánočního – hřebíček, skořici a také zázvor," prozradil sládek. Zájemci ho budou moci ochutnat už v tomto týdnu! V plánu je dokonce i nabídka dárkových balení v PET lahvích.
Speciál krátkodobě doplní klasickou nabídku místních piv, která nyní čítá pět „modelů" – Desítka ZLoun (světlá 10°), Jantar ZLoun (polotmavý ležák 11°), Tvrďák ZLoun (světlý ležák 12°), Lyon (tmavý ležák 13°) a ALEnt (15°).
Pivo ZLoun znají už i jinde
Piva z lounského minipivovaru se za uplynulý rok prosadila i na další místa. „Točí nás v Postoloprtech, nárazově v pražských hospodách, téměř pravidelně nás mohou ochutnat návštěvníci pivotéky v Novém Strašecí a příznivce máme i v Chomutově. Tam dokonce majitel hospůdky vyměnil jednu z nejuznávanějších značek na trhu za pivo, které vaříme tady v Lounech," těší Radka Tarabu.
Recepty jsou stále původní, s kterými Pivo ZLoun začínal. „Někteří lidé mi říkají, že je to pivo lepší, než na začátku, ale receptury i způsob přípravy jsou pořád stejné. Ohlasy jsou v drtivé většině pozitivní, nepotřebovali jsme nic měnit," je spokojený sládek.
Kromě samotné varny a stylového výčepu funguje také restaurace Na letňáku. Jako celý podnik je nekuřácká, což jistě ocení i rodiny s dětmi. „Personál už se sehrál, ale kuchyni v podstatě stále dovybavujeme. Hosté někdy čekají na své jídlo podle našeho názoru příliš dlouho, což chceme odbourat," uvedl R. Taraba. Kromě hotových jídel i minutek a dalších dobrot nabízí po večerech i zábavu. Prakticky každý pátek nebo sobotu se tam konal hudební večer. A pořádně živo bude na letním cvičišti v Rybalkově ulici také poslední večer roku.