Od obchodníka údajně vylákal dvě pětisetkorunové bankovky pod záminkou kontroly jejich pravosti. Ponechal si i odevzdanou příruční tašku s hotovostí a hodinkami, kterou na něj nastražili pracovníci inspekce jako zkoušku spolehlivosti. V pondělí o tom informovala mluvčí GIBS Radka Sandorová. Stíhanému muži hrozí až pětiletý trest.

Když byl stíhaný muž mimo službu, prokázal se podle Sandorové u majitele prodejny služebním průkazem a vylákal na něm dvě bankovky v hodnotě 500 korun. Ty si pak ponechal pro vlastní potřebu. "Vzhledem k uvedenému jednání policisty a důvodnému podezření, že se policista i nadále dopouští obdobné trestné činnosti, byla pracovníky Generální inspekce bezpečnostních sborů provedena zkouška spolehlivosti," uvedla mluvčí.

"Falešný" oznamovatel policistovi odevzdal pánskou černou koženou příruční tašku s finanční hotovostí, značkovým zapalovačem, náramkovými hodinkami a krabičkou cigaret. "Avšak v souvislosti s nálezem nevyhotovil žádný úřední záznam, věci si ponechal a užil je jako vlastní," dodala mluvčí s tím, že muže stíhají na svobodě. Hrozí mu až pět let vězení.