„Neplacení je fajn. Otázkou je, jak dlouho to vydrží a druhá věc je, zda bude kde parkovat. Když je to zadarmo, tak tam někdo nechá auto celý den a na ostatní se nedostane," řekla Petra Kopicová z Teplic.

Parkování gratis se týká asi 500 parkovacích místech. Alespoň podle našeho šetření, to zatím nebylo s nemožností zaparkovat tak horké. Za prvé hodně lidí má i díky svátkům celý tento týden dovolenou a tedy opustilo Teplice a za druhé informace o bezplatném parkování se nedostala ještě zdaleka ke všem řidičům.

„Nevíte, proč nejde parkovací automat? Nesvítí, nebere mince, lístky nedává! Co s tím je?!" obořila se na nás mladá řidička, která si nás spletla s obsluhou parkoviště u pošty. „Přes prázdniny se neplatí. Cedule s parkovacími hodinami je přeškrtnutá," odpověděl jí fotoreportér deníku Zdeněk Traxler.

Magistrát se rozhodl pro parkování zdarma proto, že se nepodařilo najít nového provozovatele parkovacích automatů.

Parkování zdarma má ale především v centru města své odpůrce. Bojí se toho, že se všechna místa zaplní hned ráno a do večera se žádné auto ani nepohne. Jedině až po skončení pracovní doby.

„Pokud nebude parkování časově omezeno, bude to vypadat jako před soudem či poliklinikou. Zaměstnanci tam ráno zaparkují a při návštěvě soudu či polikliniky nemáte šanci," vyjádřil se na facebooku čtenář, jenž se podepsal jako Prkal.

Kde se od 1. července nemusí v Teplicích platit

Kapelní ulice, ul. Dubská, vedle pošty, náměstí Svobody, Mírové náměstí (u DK), ul. U Divadla, ul. U Císařských lázní, ul. Masarykova, ul. Kollárova, ul. Mrštíkova, ul. Husitská, ul. U Nádraží, ul. 28. října, Tržní náměstí a Benešovo náměstí.

ANKETA: Jste pro parkování zdarma?

Antonín Jarka, Teplice: Ano, vítám to. Mohlo by to být celý rok. Je to pěkný dárek od radnice . Ušetří mi to nějakou tu kačku.

Jana Juštinová, Dubí: Ano, i když… Peníze z parkování by město mělo využít na výstavbu nových parkovacích míst. Je jich tu málo.

Petra Troňková, Teplice: Nevím. Do centra jezdím autem jen svátečně, většinou využívám MHD. Bus je rychlejší a nemusím řešit parkování.

Václav Sahula, Teplice: Ano, jsem za to rád. Parkovací automaty bych zrušil a nechal neplacené parkování.