Na Masarykově ulici v Teplicích auto  srazilo chodce na přechodu v 17.35 hodin, podle policie zraněného odvezla záchranka. "Muž byl převezený do nemocnice s otřesem mozku a zlomeným nosem," řekla krajská policejní mluvčí Petra Trypesová.

V sobotu se v kraji po setmění střetla s chodci čtyři auta. V Litvínově na Mostecku, Oseku na Teplicku a v Litoměřicích byli chodci zraněni, v Chomutově se srážka obešla bez zranění. Při nehodě v Oseku vstoupila před jedoucí auto chodkyně, v ostatních případech viníka policie hned na místě neurčila.

Podle policie je právě podzimní období, kdy se dříve stmívá, pro chodce na silnicích velmi nebezpečné. Besip varuje, že chodec oblečený v černém je v noci vidět na 18 metrů, ve světlém oblečení na 55 metrů a chodec s reflexními doplňky na 200 metrů.

Loni na silnicích v Ústeckém kraji zemřelo při 304 srážkách auta s člověkem 15 lidí. Ve 118 případech byli viníky nehody chodci. Letos do září v kraji zemřelo při nehodách už 45 lidí, zda šlo o chodce, řidiče či spolujezdce policie nezveřejnila. Vinu měli ale letos chodci už na 90 z více než 5400 nehod.