„Slyšela jsem, jak se hádají. Nemohla jsem spát, už jsem chtěla volat policii. Pak jsem slyšela sténání," řekla sousedka, bydlící o patro níže. Z tragédie byla viditelně otřesená.

Podle ní měla dvojice dvě malé děti, které byly v té době v bytě také. Zda přímo ve stejné místnosti, kde se dvojce hádala, a kde pak došlo k napadení, ale není jasné.

„Hádali se často, a to kvůli penězům. Už dvakrát jsme kvůli nim volali policii," dodala sousedka. „Vždycky jsem jí slyšela, jak ječí," dodala.

„Bydleli tady asi půl roku v pronájmu, s lidmi z paneláku moc nekomunikovali," řekl další  obyvatel paneláku. Podle něj šlo ale o problémovou dvojici - nejenže se hádali, ale v paneláku byly již několikrát vykradené sklepní kóje.

„Já jsem se s nimi nestýkal. Ale vím, co se stalo, byla tady policie, nechtěla mě pustit dovnitř," řekl další ze ze sousedů.

Policie nechce k tragédii uvádět příliš mnoho podrobností. „Žena byla zadržena a umístěna do cely předběžného zadržení. Příčinu smrti muže určí soudní pitva," řekla Děčínskému deníku krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

V loňském roce se na Děčínsku stala jedna vražda; v roce 2001 zaznamenali policisté tři. Počet vražd klesl v posledních dvou letech v celém Ústeckém kraji - loni jich bylo osm, zatímco v roce 2011 se vraždilo dvanáctkrát. Loni se polici dokonce podařilo objasnit všechny vraždy.