Na stránky zaútočili před polednem. Některé weby se jim podařilo přetížit, jiné jejich správci raději na čas sami zablokovali. Kolem 17:00 již stránky opět fungovaly. Výjimkou byl web KSČM. Anonymous stránky napadli, aby vyjádřili podporu dnešní akci nespokojenců žádajících „skutečnou demokracii", kteří demonstrovali v Praze.

Protest zhruba stovky lidí začal na Václavském náměstí hodinu před polednem. Zhruba ve stejnou dobu se spustily také útoky na internetové stránky politických stran. Aktivisté je vedli metodou DDoS, při níž jsou weby zahlceny obrovským množstvím požadavků, což postupně vede k zablokování funkce stránek.

Do hledáčku hackerů se dostaly webové prezentace ODS, TOP 09, ČSSD a KSČM, potíže měl také web VV. V podvečer ale již internetové stránky opět fungovaly, s výjimkou webu KSČM.

Podle informací uvedených na facebookovém profilu českých příznivců Anonymous útokům nejdéle odolával web Věcí veřejných. Podle místopředsedy České pirátské strany Mikuláše Ferjenčíka to mohlo být dáno tím, že VV mají dobré technické zázemí pro konání internetových referend. Strana je totiž známa webovými hlasováními, v nichž se její příznivci vyjadřují k některým programovým bodům. V provozu zůstávala i stránka strany expremiéra Jiřího Paroubka NS-LEV-21.

Například správci sítě TOP 09 kvůli přetížení web zablokovali a nastavili oznámení, že stránky nefungují. Podobně reagovala ODS.

Anonymous chtěli svou dnešní akcí podpořit demonstraci nespokojenců se současným politickým zřízením. Protestující se sešli v centru hlavního města, později prošli průvodem na Klárov, kde postavili provizorní stanový tábor. V něm chtějí vytrvat alespoň dva týdny, vzorem jim jsou podobné protesty ve světě známé pod hlavičkou hnutí Okupujte (Occupy).

Organizátor protestů Jan Cemper dnes ČTK řekl, že ho podpora internetových aktivistů těší. Sám prý o ni nežádal, s Anonymous je ale v kontaktu prostřednictvím internetu.

Dnešní protesty jsou inspirovány španělským hnutím 15M, známým také jako hnutí Rozhořčených, a americkým hnutím Occupy Wall Street.