Babiš dnes ve svém tradičním příspěvku, ve kterém rekapituluje minulý týden, napsal, že místo kávy přešel kvůli námitkám pracovnic sekretariátu úřadu vlády na čaj proti tlaku.

"Uznávám, těch kafí jsem za jeden den vypil asi deset. Doteď mi pomáhaly zvládat pracovní tempo. Lidi kolem mě tvrdí, že je smrtící. Já ale teda fakt nevím, jak funkci premiéra vykonávat jinak," uvedl.

Premiér Andrej Babiš a prezident Miloš Zeman
Babiš odmítá, že by nebyl ve vládě. V neděli povečeřel se Zemanem

Premiér v neděli po večeří s prezidentem Milošem Zemanem zopakoval, že by i ve druhém pokusu o sestavení vlády upřednostnil vytvoření menšinového jednobarevného kabinetu ANO. Na facebooku však své pracovní nasazení zdůvodňuje i tím, že je ANO na vládnutí samo. "Nikdo nám nechce pomoct, takže vstávám v 5:00," konstatoval. Dodal, že pracuje 18 hodin denně a o víkendu osm. "Prostě jsem takový akční důchodce," napsal.

Babiš uvedl, že mu minulou neděli praskla žilka v oku, které měl plné krve. "Toho si samozřejmě všimli novináři a začali spekulovat, co mi je. Odpověď je jednoduchá: stres," uvedl Babiš s tím, že kvůli zvýšenému tlaku navštívil nemocnici a dostal léky. "Až tehdy jsem si uvědomil, že to fakt není sranda. Trochu jsem zvolnil, přešel jsem na dietu, už zase jím místo masa ryby a aerobně cvičím," napsal.

Předseda Ústavního soudu (ÚS) Pavel Rychetský.
Rychetský: Okamura se neměl stát místopředsedou Sněmovny

Právě souběh zdravotních okolností a zrušená účast Seehofera vedly k tomu, že Babiš vynechal plánovanou cestu do Mnichova. "Let tam a zpátky by mi teď určitě nepomohl. Stejně nás tam letěli reprezentovat (ministryně obrany) Karla Šlechtová a (ministr zahraničí) Martin Stropnický," uvedl Babiš. Na velikonoční svátky si Babiš naplánoval dovolenou.

Prezident Miloš Zeman na sjezdu.
Zeman na sjezdu ČSSD: Zahajte jednání s hnutím ANO