Společně se Zemanem na farmu přijely na tři stovky dětí, o které se v „klokáncích" stará Fond ohrožených dětí (FOD). Babiš po křtinách klokanů předal předsedovi FOD Janu Vaňkovi symbolický šek na milion korun. Na dotaz novinářů, zda se necítí být zneužitý 
k tomu, aby se zakryla kauza Čapího hnízda, Vaněk řekl, že rozhodně ne. „Ti, co to budou vyšetřovat, nechť to vyšetří zdárně."

Zeman na oplátku Babišovi věnoval litografii od Josefa Lady nazvanou Dobrý čáp. Vicepremiér ani prezident se dobrými vzájemnými vztahy netají. Jestliže Zeman označil možný dotační podvod kolem farmy za pouhou mediální kampaň, Babiš ho popisuje jako rozeného politika, úžasného a neskutečně nadaného rétora. „Návštěva prezidenta na Čapím hnízdě je dalším důkazem stále užší spolupráce s Babišem. Prezident návštěvou legitimizuje minimálně jeho nemorální chování v celé této kauze," říká předseda ODS Petr Fiala. Dotaci na Čapí hnízdo prověřuje v současné době Evropský úřad proti podvodům. Farma patřila do přelomu roku 2008 do Babišova koncernu Agrofert. Pak na čas změnila formu vlastnictví (vlastnili ji členové jeho rodiny), a nebylo tak možné dohledat její majitele, díky čemuž dosáhla na evropskou dotaci kolem 50 milionů Kč. Po několika letech se společnost vrátila zpět mezi firmy Babišova koncernu.

(kol, zke)