Princip je jednoduchý. V jeden čas, tedy dnes od 18 hodin, začali všichni účastníci této akce společně zpívat známé vánoční melodie. Pokaždé se jedná o jedinečný zážitek. Kdy jindy se totiž známí i neznámí lidé společně setkají v poklidné a mírumilovné předvánoční atmosféře a zapomenou na shon a stres, který s sebou předvánoční čas přináší? Zapojit se mohly školky, školy, domovy důchodců, mateřská centra, ale i mnozí další.

Videosouhrn SPECIÁL: Česko zpívá koledy 2018
Videosouhrn SPECIÁL: Česko zpívalo koledy. Podívejte se

V rámci akce Česko zpívá koledy a nyní už i Slovensko zpívá koledy se do projektu regionálních Deníků a na Slovensku regionálních týdeníků MY dosud přihlásilo bezmála 850 míst, z toho 45 na Slovensku. Koledy dokonce zazněly i v Itálii, Španělsku, Německu, Řecku či Turecku. 

Česko zpívá koledy na Staroměstském náměstí.
OBRAZEM: Česko zpívalo koledy i v Praze. Lidé se zpěvníky se sešli na Staromáku
Česko zpívá koledy na Mírovém náměstí v Litoměřicích.
FOTO: Litoměřice zpívaly s Deníkem koledy. Zpěváci se sešli i na Mírovém náměstí

Patrně na největším „pěveckém“ místě v Česku, na pražském Staroměstském náměstí, z pódia koledy s tisíci lidmi zazpíval vítěz televizní soutěže Česko hledá SuperStar Vlasta Horváth a 40 členů dětského sboru při pražské Základní škole Ličkovo náměstí.

Na havlíčkobrodském Havlíčkově náměstí vystoupily děti ze sboru Oříšek a místní ZUŠ.
Koledy se nesly celkem třinácti místy

Letos byly na pořadu tyto koledy: Nesem vám noviny, Pásli ovce valaši, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma a Štědrej večer nastal. Zazněla i vánoční píseň Vánoce, Vánoce přicházejí.

Akci podporuje rovněž Český rozhlas.

Zpívalo se i na chomutovském náměstí. Sešlo se kolem čtyř stovek lidí.
FOTO: Chomutov zpíval s Deníkem koledy. Bylo plné náměstí 1. máje
Česko zpívá koledy v Pelhřimově
Koledy zněly na zasněžených prostranstvích