Dnes teploty vystoupají na 12 až 16 stupňů Celsia, v dalších dnech až do neděle předpověď hlásí teplotní maxima vždy o jeden stupeň výše každý den. V neděli by tak mělo být 15 až 19 stupňů.

V noci se teploty budou držet většinou mezi třemi a deseti stupni Celsia. Přízemní mrazíky by se měly v sobotu objevit ojediněle, v pátek četněji. ČHMÚ vydal výstrahu před mrazem ve vegetačním období, která platí v celé ČR i v nížinách mezi pátečními 01:00 a 08:00.

První sníh v Krkonoších napadl už v neděli 18. září 2022
OBRAZEM: V Krkonoších napadl první sníh letošní zimy. Nezvykle brzy

„Při déletrvajícím vyjasnění se očekává mráz, který může poškodit vegetaci, zejména zeleninu (papriky, rajčata, okurky),“ uvedli meteorologové. Pěstitelům radí rostliny zakrýt světlou netkanou textilií a ponechat ji na záhonech i více dní až do odeznění ranních mrazů.

Mírné ochlazení 

Obloha bude dnes a v pátek oblačná až polojasná, v sobotu se začne zatahovat. Neděle by tak sice měla být nejteplejší, ale i srážkově nejbohatší.

Po víkendu se teploty ještě do úterka udrží přes den až na 19 stupních Celsia, pak se podle předpovědi mírně ochladí. Ve středu a ve čtvrtek by se nejvyšší denní teploty neměly dostat nad 16 stupňů.