Muž více než dvaadvacet let znásilňoval svou dceru, s níž zplodil dvě děti. Když potřetí otěhotněla, přinutil ji k potratu.

S ohledem na možnost identifikace rodiny oběti nebude Deník zveřejňovat jména ani fotografie aktérů.

Otec dívku poprvé zneužil v šestnácti letech, když chodila do deváté třídy základní školy. Stalo se tak nedlouho poté, co tragicky za dosud neobjasněných okolností zemřela jeho manželka.

Otcovství potvrdily testy DNA

Dceru zpočátku osahával, po několika měsících ji pak poprvé přiměl k povolnosti. S jateční pistolí v ruce jí vyhrožoval, že pokud někomu něco řekne, nebo půjde na policii, tak ji zastřelí.

Postupně mu porodila dvě děti, které jsou již dospělé. O tom, že dědeček je vlastně i jejich otcem se dozvěděly teprve před několika lety. Byl to pro ně šok, ze kterého se dlouho nemohly vzpamatovat,

Vše vyšlo najevo v roce 2005, když se svěřila svému příteli. Případ pak začala vyšetřovat policie. Testy DNA posléze potvrdily, že obžalovaný je skutečně otcem její dvou dětí.

Odsouzený vinu popírá

Muž po celou dobu tvrdil, že nic neudělal. „Je to komplot,“ prohlásil po opuštění jednací síně.

Podle soudu je však jeho vina jednoznačně prokázána. Jak uvedl soudce, muž zneužil dceřiny ekonomické závislosti i její mentální a sexuální nevyzrálosti. „Tyranizoval ji. Nezbylo jí nic jiného, než se podrobit,“ konstatoval soudce, který zdůraznil, že otec dceři vyhrožoval i zabitím jejich dětí.

Dcera vypověděla, že ji otec znásilňovat nejméně jednou za týden. „Matematickým počtem jsme pak dospěli k závěru, že se tak stalo nejméně 1130 krát za uvedenou dobu,“ řekl soudce.

Rozsudek není pravomocný. Státní zástupkyně i obžalovaný si ponechali lhůtu k vyjádření.

Čtěte také:
Ostravského Fritzla zradila podoba jeho dětí

Muž znásilňoval nevlastní dceru, u soudu vinil on ji
Případy se sexuálním podtextem