Luboš získal rovněž pozvání Švédské akademie na udělování Nobelovy ceny. Ve své práci se věnoval experimentálnímu studiu různých aspektů valivých pohybů. Popsal deformaci podložky pod valícím se tělesem a vyvrátil některé domněnky ohledně původu valivého odporu.

Cenu rektora Varšavské univerzity získal nenápadný matematik Emil Skříšovský, který je studentem Gymnázia Česká a Olympijských nadějí v Českých Budějovicích. V práci seznamuje se Simsonovou větou a jejími známými i neznámými zobecněními a popisuje vztahy mezi jednotlivými prvky trojúhelníku.

Zvláštní Cenu firmy INTEL získal projekt Vojtěcha Bočka s názvem „LORRIS TOOLBOX – Sada nástrojů pro vývoj a řízení robotů", který zpracoval jako student Střední průmyslové školy a VOŠ technické v Brně. Cílem projektu bylo vytvořit software, který výrazně usnadňuje a zrychluje vývoj, testování a řízení různých elektronických zařízení – zejména robotů.

Do finále prestižní soutěže letos postoupilo 85 nejlepších projektů z národních kol. Kromě států Evropské unie se soutěže zúčastnili jako hosté i soutěžící z Kanady, Číny, Nového Zélandu, Jižní Koreje a USA.