Chtěl si udělat fotku na stejném místě, kde policie na konci minulého roku vylovila čtyři ukradená vozidla. Osudným se mu ale stalo couvání ke hraně vyvýšeného kolmého břehu. 

„Když jsem viděl v televizi reportáž o vyprošťování čtyř aut, které koncem roku našli potápěči v lomu, tak mě napadlo, že bych si tam na tom místě udělal nějaké fotky. Lokalitu jsem našel na internetu a zajel tam,“ popisoval policistům svůj kuriózní příběh třiadvacetiletý muž z Mostecka.

Vyprošťování potopeného osobního automobilu z oprámu Vápenka
FOTO, VIDEO: Ze hřbitova aut v Lahošti vytáhli další úlovek

Na Vápence pak z auta sundal registrační značky a kvůli autenticitě se snažil zacouvat co nejvíce ke kraji. Jenže mu to na bahně podklouzlo. Zadní kola zůstala ve vzduchu nad vodou.

„Celou situaci se ještě snažil na místě zachránit tím, že chtěl zadní část auta zvednout heverem,“ doplnil mladíkovo snažení mluvčí policie Daniel Vítek. Jeho záchranná akce ale už byla marná. Škodovka ze srázu sklouzla pod hladinu a mladý řidič už stačil pouze sledovat bubliny nad hladinou. Zpátky domů se vrátil vlakem, aniž by někomu řekl o svém zážitku. 

Zdroj: Zdroj: PČR Teplice

Než se z toho všeho vzpamatoval, auto pod hladinou objevili sportovní potápěči a rozjela se policejní akce. Vyšetřování dovedlo policisty až k třiadvacetiletému muži z Mostecka.

Když chtěli s dotyčným na služebně sepsat protokol o odcizení vozidla, překvapil je svojí odpovědí. Řekl jim, že nenašel dost odvahy se k tomu přiznat. Přitom už v televizi viděl, co se s jeho autem děje. 

Policie případ odloží. „Vzhledem k tomu, že vozidlo nikdo neukradl a nedošlo ani ke spáchání žádného trestného činu, bude případ odložen ad acta,“ uvedl Daniel Vítek z teplické policie. Otázkou zatím zůstává náhrada nákladů za policejní manévry a také za práci jeřábu při vytažení auta z Vápenky. Cena za manévry spojené s vytažením, odtažením, odbahněním a vysušením ještě není vyčíslena.

Vyprošťování čtyř potopených osobních automobilů z oprámu Vápenka
FOTO: Vápenku si zločinci oblíbili. Odkládají do vody kořist i stopy zločinů