Ačkoli už začalo astronomické jaro, teploty tomu příliš neodpovídají. Kde děti stráví své nynější pětidenní volno, tak v některých rodinách zřejmě ovlivní právě počasí. Po několika velmi chladných dnech by se podle předpovědi sice mělo přes den oteplit, má být ale zataženo nebo oblačno s občasným deštěm, ve vyšších polohách se sněžením.

Vzhledem k tomuto počasí a prázdninám proto bude v provozu řada lyžařských středisek, která mají stále dostatek sněhu. Nelyžaři naopak mohou zavítat na některou ze zábavních akcí pod střechou. Například skanzen v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku láká návštěvníky na ochutnávku velikonočních regionálních jídel.

Netradičně oslaví příchod Velikonoc jesenické lázně, na Velký pátek symbolicky otevřou hrobku zakladatele lázní Vincenze Priessnitze, která je přímo na lázeňské promenádě. Součástí jejich programu budou také výtvarné dílny, divadelní představení a koncerty. Lidé mohou zajít i na pašijové hry na hradě Lipý v České Lípě nebo na velikonoční program na Dlaskově statku u Turnova. Bohatý program na Velikonoce přichystaly také hrady a zámky po celém Česku.