„Dívka byla hospitalizovaná na oddělení dětské anesteziologie a resuscitace, svým zraněním podlehla ve čtvrtek ve čtvrt na dvanáct v noci," popsala tragické následky mluvčí fakultní nemocnice v Brně Kateřina Šefčíková. Matka dítěte svým zraněním na místě podlehla.

Policisté budou případ vyšetřovat. „Více k tomu nyní nemohu sdělit," vzkázal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Původní zprávu o případu a fotogalerii si můžete prohlédnout ZDE

Obyvatelé z okolí tragickou událost nezaznamenali. Ženin byt přitom měl balkon a okna směrem k volnému zatravněnému prostranství za panelovým domem. „Nic jsem neviděla ani neslyšela, hučely tu přes den sekačky," řekla servírka z nedaleké restaurace, které se na svědectví vyptávali také policisté.

Sousedé ženu, která skočila, příliš neznali. „Moc jsme se s ní nepotkávali, žila v bytě s dcerou a prý i se svým otcem. Co jsem slyšel, tak pro něj potom policisté šli do hospody," popsal jeden z nich.

Podle psychologa Jiřího Brančíka mohou člověka k sebevraždě vést různé důvody. „Nejčastěji jde o psychická onemocnění," uvedl.

Případ z brněnských Kohoutovic odhadl Brančík nejpravděpodobněji na psychózu. „Člověk dostane nepochopitelný a nelogický vnitřní impulz a pak podle něj jedná," sdělil.

Důvodů k sebevraždě ale může být více. „Jde o velmi široké téma, nedá se říci, co se ženě mohlo honit v hlavě, co činu předcházelo a proč se tak nakonec opravdu rozhodla," vysvětlil Brančík.

Časté jsou podle něj sebevraždy ze závislosti, kdy dotyčný nedokáže žít bez své návykové látky, ale ani s ní. Jindy ale za úmyslem sáhnout si na život mohou deprese. „V některých chvílích bývá život pro člověka nesnesitelný a rozhodne se ho ukončit," řekl Brančík.

Ve vyšším věku jsou podle Brančíka možné také takzvané bilanční sebevraždy.
„Dotyční ji volí jako formu eutanazie," dodal.