Bylo to ve Spálené ulici, kde se dotyčná krátce před čtvrtou hodinou chystala skočit z okna. Ve chvíli, kdy dorazili na místo příslušníci pohotovostní motorizované jednotky, byla situace velmi dramatická. Dívka stála na římse okna bytu ve druhém patře, odhodlána učinit svůj poslední pohyb. A co hůř: vše se odehrávalo ve vnitrobloku domu, kam se kvůli nízkému průjezdu nemohla dostat technika hasičů!

Za této situace se nabízela jediná cesta: zkusit řešit situaci přímo v bytě. A podařilo se; muži zákona byli úspěšní. Na místo vyrazil policejní specialista speciálně vyškolený pro zvládání podobných vypjatých situací a připravený poskytnout akutní psychologickou péči. Zásahu interventa ale nakonec nebylo zapotřebí. Ještě před jeho příjezdem vše zvládli policisté z pohotovostní motorizované jednotky. Mladou ženu se jim podařilo po půlhodině vyjednávání dostat zpátky do bytu.

To už byla situace, kdy se hlavní role mohli ujmout záchranáři. Pacientku, která stále zůstávala ve vážném psychickém stavu, převezli na psychiatrii nemocnice na Karlově náměstí.