Podle organizátorů ze sdružení Auto*Mat se zapojilo mimo jiné sedm ministerstev, stejný počet bank a několik ambasád, desítky týmů sestavily také nemocnice, školy a univerzity. Pravidelně do práce na bicyklu jezdí rovněž zaměstnanci Akademie věd, kanceláře ombudsmana, brněnské charity, pražského Židovského muzea či strážníci v Liberci.

Cílem kampaně je inspirovat lidi ke každodennímu využívání bicyklů. „Nejvíce zástupců mají firmy z bankovního a IT sektoru a dále státní instituce. Vesměs se jedná o kancelářské profese, kdy účastníci na soutěži oceňují skloubení práce a pohybu," řekl manažer projektu Vít Masare ze sdružení Auto*Mat. Ze sedmi ministerstev má nejvíce soutěžících ministerstvo školství, které sestavilo šest týmů. V jednom týmu může být dva až pět lidí.

Jezdí také úředníci z radnic všech čtyř měst, některých pražských městských částí, libereckého krajského úřadu a také Středočeského kraje, který sídlí v Praze. „Například v Liberci se účastní kampaně radní pro územní plánování a sport Jiří Rutkovský," uvedl Masare. Mezi účastníky jsou dále celníci, záchranáři, hasiči, zaměstnanci pražského dopravního podniku i několika hotelů a divadel.

Cyklisté se mohou utkat jednak v soutěži o pravidelnost dojíždění, hodnotí se ale také ujetá vzdálenost. Soutěží se rovněž v kreativitě. „Už máme první příspěvky, například jedna slečna si ostříhala copy, aby se jí vlasy vměstnaly pod cyklistickou helmu," řekl Masare. Organizátoři ocení i zaměstnavatele, kteří vytvoří pro zaměstnance dojíždějící na kole vhodné podmínky. Vítězové budou vyhlášeni 7. června.

Týmy se registrovaly celý duben na webu www.dopracenakole.net. Organizátoři nakonec o několik dní prodloužili uzávěrku a v Pardubicích se mohli lidé hlásit ještě do konce minulého týdne. Několik stovek zájemců se přihlásilo na poslední chvíli.

Nejvíce cyklistů (zhruba 1500) soutěží v Praze, následují Pardubice s více než 550 lidmi. V Brně dojíždí do práce na bicyklu asi tři stovky lidí a v Liberci kolem 150.