Co přinesl končící týden?

Slavností u Panenského Týnce na Lounsku spojenou se symbolickým poklepáním kladívky na základní kámen začala v úterý 17. září výstavba další části dálnice D7 mezi Prahou a Chomutovem. Slabé chvilky třiatřicetiletého muže, který v pátek večer usnul na lavičce v parku pod brněnskou katedrálou svatého Petra a Pavla, využila sedmapadesátiletá žena. Zatímco ho osahávala, vzala poškozenému z kapes peněženku i mobilní telefon.

Pořádný pekáč buchet na břiše. Ten předvedli mladí cvičenci z týmu Workout Mělník v pátek 20. září na slavnostním otevření nového hřiště v areálu Masarykovy základní školy v Litoměřicích. Legendární Lidický okruh, jehož tradice sahá do padesátých let minulého století, provázelo v sobotu slunečné počasí. Letos se konal jeho novodobý 6. ročník.

Videosouhrn 26.–30. srpna 2019
Otevření obří továrny u Žatce a neklidná ubytovna v Ostravě: videa týdne

Viničky v Českém Krumlově se mají k světu. Ranější vinné hrozny na zámku a terasách u domku E. Schieleho sice letos „sklidily“ vosy, ale vinnou révu v klášterní zahradě na Tramíně se před nimi podařilo ochránit. Před pár dny se po nákladné rekonstrukci znovu otevřela pardubická radnice. Na práci řemeslníků se dnes zřejmě přišli podívat i duchové těch, kteří budovu obývali před současnými úředníky.

Podzimní slavnost Tet Trung Thu, která je zjednodušeně řečeno slavena jako svátek dětí, si připomněli vietnamští obyvatelé Tachovska.

Videosouhrn 2.–6. září 2019
Zázrak zrození ve smrti a tahanice o nemocnici: prohlédněte si videa týdne