„V pátek 27. února jsem šla tradičně na nákup do obchodního centra Forum, kde jsem hned po vstupu uklouzla na mokré podlaze a upadla na zem,“ líčí Růžena Králová, která byla po pádu převezena rychlou záchrannou službou k ošetření do krajské nemocnice.

Podle jejích slov ji na ambulanci udělali rentgenové vyšetření hlavy, podle kterého zjistili, že nemá žádné vnitřní krvácení, ale naraženou lebku. „Řekli, že se mi udělá otok a taky jsem tři dny měla oteklou a barevnou skoro půlku obličeje,“ postěžovala si Růžena Králová. Hned poté, co se vzpamatovala z šoku, začala celou věc řešit a obrátila se na manažera centra Forum. Ten přislíbil, že se jí ozve, ale nic takového se nestalo.

„Podle protokolu o události sepsaného naší bezpečnostní agenturou byla podlaha suchá a její stav tedy nemohl být příčinou pádu paní Králové. Za daných okolností by podle našeho názoru paní Králová mohla spadnout i kdekoliv jinde, pokud by šla bez doprovodu,“ informoval Deník Václav Říčar, manažer obchodního centra Forum s tím, že litují obtíží, které musela Růžena Králová snášet.

„Nemůžeme však za její pád u nás v centru převzít žádnou odpovědnost,“ doplnil Říčař. Jiného názoru je však právník, na kterého se redaktoři Deníku obrátili. „Na základě obdržených informací by za takovou škodu měl odpovídat provozovatel,“ uvedl advokát Tomáš Hübner. Podle jeho vyjádření je potřeba prokázat, že škoda vznikla v důsledku porušení právních povinností poskytovatele, v tomto případě tedy vedení libereckého obchodního centra Forum.