K požáru domu vyjelo pět hasičských jednotek v úterý k ránu. Hlášení na tísňovou linku přijali hasiči kolem třetí hodiny.

„Při příjezdu hasičů byl dům požárem silně zachvácen," uvedl mluvčí hasičů Lukáš Marvan s tím, že poté, co hasiči požár zlikvidovali, rozebrali také konstrukci domu.

Zároveň také našli v bezvědomí majitele domu.

„Naše posádka ho na místě ošetřila a převezla na interní oddělení Lužické nemocnice," říká mluvčí záchranářů Prokop Voleník s tím, že muž na sobě neměl žádná viditelná zranění.

Podle informací Děčínského deníku se měl majitel domu pokusit spáchat sebevraždu krátce poté, co dům zapálil. Nejprve požár chvíli sledoval, poté vypil koktejl s prášky a alkoholem. Po sobě nechal dopis na rozloučenou, což policie v úterý odpoledne potvrdila s tím, že celý případ vyšetřuje.

„Během úterý na místě požáru probíhalo ohledání," řekla policejní mluvčí Alena Bartošová.

Předběžná škoda na domě byla odhadnuta na tři miliony korun.

Majitel se ho snažil dlouho prodat, původně za něj chtěl deset milionů korun, cena se ale postupně snižovala, až se dostala na 3,3 milionu korun. Jenže ani tak kupce nenašel; tento týden si ho měli převzít exekutoři.

Majitel se ale zřejmě rozhodl, že jeho dům nedostane nikdo a rozhodl se ho podle místních obyvatel sám zapálit.

„Den předem ho vyklidil," říká velitel místních hasičů Jiří Sucharda s tím, že muž si dům sám postavil, což ho finančně vyčerpalo.