Strana zelených a piráti vyzvali Haška k rezignaci z funkce hejtmana i z čela kandidátky ČSSD. Podle nich lže, když zapírá mluvčí, kterou měl. Hašek rezignovat nehodlá. Podle opozičního zastupitele Jana Vituly (TOP 09) by samotná ČSSD měla zvážit, zda lídra s podivnými věcmi „na triku" nechá v čele kandidátky.

V pondělí vyprší termín, do kdy lze měnit pořadí na kandidátní listině do říjnových krajských voleb. Předsednictvo se však s Haškem setká až večer. Předseda jihomoravské ČSSD Roman Hanák však nepředpokládá změnu a celou záležitost považuje za účelovou s cílem poškodit ČSSD ze strany některých médií, které vlastní političtí konkurenti.

Oficiální stanovisko chce po ČSSD i její koaliční partner v kraji, KDU-ČSL. Předseda jihomoravské KDU-ČSL Roman Celý chce slyšet vyjádření Haška a především informace o rozsahu a přínosu služeb objednaných přes subjekty spojené s osobou neexistující mluvčí. V médiích se také objevily informace, že kraj zaplatil 200.000 korun za pozitivní články o Haškovi na portálech parlamentnilisty.cz a krajskelisty.cz. Ze smlouvy, která je dostupná na internetu, vyplývá, že si kraj publikaci článků objednal, avšak Haškovo jméno v popisu služeb nefiguruje. Hašek vše označuje za politický boj, který má podle něj za úkol „zabít Haška".