V Hotelu Voroněž však zaplatí Brňané ve středu a ve čtvrtek ceny jako před třiceti lety. Voroněž totiž slaví výročí.

Kdokoli tak může přijít a ochutnat jídla, která „frčela“ v roce 1979. „Servírujeme například tovaryšův vývar, jihomoravskou tokáň, slepici na paprice, dort Malakov a samozřejmě vejce Voroněž,“ vyjmenoval některé pokrmy ředitel hotelu Josef Kulíšek.

Předkrm, polévku a desert dostanou návštěvníci za stejnou cenu. Stojí patnáct korun. Ohlas je proto značný. „Musím říct, že zájem je eminentní. Nejjistější je proto přijít ve středu poledne nebo ve čtvrtek,“ zmínil Kulíšek. Pro hosty zaměstnanci hotelu připravili stoly v Grill baru Gourmet.

Voroněž zároveň k oslavám připravil výstavu nazvanou Hotel očima dětí. „K vidění jsou práce dětí ze základních škol a z ústavu sociální péče Kociánka,“ dodal ředitel.

Hotel nese jméno po městě tehdejšího Sovětského svazu, se kterým uzavřelo Brno v prosinci 1967 smlouvu o družebních stycích.