Mynář, který se zveřejnění platu dlouho bránil, minulý týden uvedl, že jakmile obdrží kladné stanovisko ÚOOÚ, zveřejní nejen svůj plat, ale i platy všech vedoucích pracovníků prezidentské kanceláře včetně odměn. Českému rozhlasu o víkendu řekl, že se k poště dostane nejdříve ve čtvrtek, protože je do středy spolu s prezidentem Milošem Zemanem na návštěvě Karlovarského kra­je.

Dnes Mynář ČTK napsal, že když stanovisko ÚOOÚ, které by již v poště měl mít, bude kladné, zveřejní svůj plat nejspíš v pátek nebo v pondělí.

Kvůli neochotě zveřejnit příjmy kancléře nedávno kritizovala poslankyně za TOP 09 Věra Kovářová a opakovaně na to upozorňoval tisk. Mynář tuto kritiku odmítl jako hysterické a účelové výkřiky. Ve spolupráci s legislativním odborem kanceláře prezidenta prý nechal připravit několik variant zveřejnění platů vedoucích úředníků na Hradě a tu výslednou poslal k posouzení ÚOOÚ.

Kromě neochoty zveřejnit svůj plat čelí kancléř dlouhodobě kritice kvůli tomu, že stále nemá bezpečnostní prověrku. Loni vyvolal diskusi jeho nákup vily v pražských Strašnicích, který byl podle odborníků podezřele levný. Prezident Miloš Zeman se ho ale při všech kontroverzních situacích zatím zastal.