Svědek se vyjádřil hlavně k zločinu, kterého se podle obžaloby před víc než deseti lety dopustili v Brně Miloš Almásy a Radoslav Petr. Měli vydírat a oloupit muže ze Slovenska. Almásy údajně přiložil oběti pistoli k hlavě a Petr ji bodl do stehna. „Toho muže znám. Když přijel tehdy z České republiky za mnou do Bratislavy, vezl jsem ho domů. Nebyl pobodaný ani zmlácený," řekl Luboš Almásy.

Dodal, že jeho bratr u sebe zbraň nikdy nenosil. Výroky údajně pobodaného muže jsou podle něj lež. „Jeho chování je absurdní. Před jedenácti lety stejně vypovídal proti mě," konstatoval bratr obžalovaného.

Samé dluhy

Po něm se podobně vyjádřil i Miloš Almásy. „Tomu muži jsem neublížil. Naopak mi dluží peníze a nemluví pravdu," zdůraznil obžalovaný.

Kauza Toflova gangu se pojí se zavražděným bývalým policistou Michalem Toflem. S Almásym podle obžaloby vedl skupinu, která vydírala podnikatele. Tofla v roce 2010 zastřelili u jeho domu dva muži. Z činu jsou obžalovaní Radek Sobotka a Tomáš Trkan, kteří údajně jednali na objednávku podnikatele Petra Pavla Bezděkovského. Ten se vloni oběsil ve vazební věznici.

Soud s třinácti obžalovanými pokračuje zítra.