Klaus o předminulém víkendu podle deníku Právo strávil v nemocnici dvě noci. V úterý 14. září se ale do nemocnice vrátil, propuštěn z ní byl v pátek. Při odjezdu řekl novinářům, že měl velmi vysoký tlak a také žaludeční komplikace. Ze začátku se kvůli problémům s tlakem necítil dobře, později si volný čas krátil čtením časopisů. Lékaři mu předepsali léky, některé měl už podle svých slov předtím. V neděli pak do nemocnice přijel na kontrolu.

Macinka ČTK potvrdil, že byl Klaus dnes do ÚVN opět převezen. "Problém je ještě třeba doléčit. Je to nepříjemné, ale snad ne na dlouho," řekl.

Prezident Miloš Zeman byl 22. září 2021 propuštěn z Ústřední vojenské nemocnice v Praze, ve které strávil osm nocí
Prezident Zeman opustil nemocnici. V Lánech se setkal se Schillerovou či Fialou

Klaus neměl v minulosti zdravotní problémy často. Jeho zdraví média sledovala v roce 2008, kdy podstoupil operaci kyčelního kloubu. V roce 2012 se podrobil operaci šedého zákalu. Na konci letošního února onemocněl covidem-19. Po přednášce pro studenty Vysoké školy ekonomické se nechal otestovat na koronavirus a výsledek byl pozitivní. Po vyšetření v nemocnici se odjel léčit domů.

Ve střešovické nemocnici se od úterý 14. září léčil i prezident Miloš Zeman, kterému lékaři zjistili mírné vyčerpání a dehydrataci. Z nemocnice byl propuštěn ve středu.