On-line reportáž ke koronaviru najdete ZDE

Sladkou odměnu pro ty, kteří kvůli koronaviru nevědí, kam dřív skočit, připravili ve Zlíně. Cukrárna Dino jim darovala zásobu dobrot, jež už kvůli omezení prodeje v sobotu nestačila prodat. „Oslovili jsme zdravotníky od záchranářů přes ARO, hasiče a policii, a ti nám od zásob rádi pomohli,“ uvedli zaměstnanci prodejny. „Děkujeme vám všem, co se o nás staráte, když je potřeba. Vážíme si vás,“ prohlásili.

Ochranná rouška - Ilustrační foto
Roušku si lze vyrobit i doma. Tady jsou některé z návodů

V Chomutově pomáhají zdravotním sestřičkám, pečovatelům a záchranářům, kteří by se museli starat o své malé děti. Ode dneška jim je pohlídají v prázdných jeslích, dětskou skupinu zřídí i poblíž nemocnice. Přímo v nemocnici zajistí hlídání v Kadani.

„Jako dobrovolnice se nám přihlásily dvě profesorky z gymnázia a nabídla se i ředitelka kulturního zařízení,“ uvedl starosta města Jiří Kulhánek.

Vendula Koblížková
Češi se přestali stydět a vyrážejí do ulic s rouškami. Mnohdy vlastní výroby

Pivo zdarma

Na druhé mysleli i hospodští, kteří museli zavřít lokály. V hospůdce na Sokolce v Opavě v sobotu štamgastům přes okénko vytočili veškeré pivo na čepu, a to zcela zdarma.

V době karantény dodržujte hygienické i morální pravidla.
Jak správně nakupovat v době karantény: dodržujte desatero zásad

„Zájem byl velký. Jsme rádi, alespoň se nezkazí a nevylije,“ uvedla Monika Lexová ze Sokolky. Za dobrovolný příspěvek prodali zbylé pivo také ve dvou ostravských hospodách Kurnik Šopa. 

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník