Svou přítomnost na místě Krejčíř ve čtvrtek potvrdil jihoafrickému serveru The New Age. Podle jihoafrické policie se Domingues před incidentem podílel na loupežném přepadení obchodu s elektronikou.

"Byl jsem tam, když postřelili Jasona Dominguese do ruky," prohlásil Krejčíř. "Nikdy bych to nečekal, zrovna jsem projížděl kolem," dodal český podnikatel, a uvedl, že se jednalo jen o krátkou projížďku z Bedfordview do Pretorie, která se málem proměnila v krvavou lázeň.

Podle The New Age doprovázela Krejčíře jeho pravá ruka Miloš Potiska, bývalý vyhazovač, spolu s Paulem Kitzmanem, Jasonem Dominguesem, jeho obchodní manažer Ivan Savov a Srb známý pod jménem Vesco.

Vesco podle Krejčířových slov jel v sobotu do obchodu s elektronikou Ali's Electronics na Souter Street v západní Pretorii "vyzvednout peníze", ale dostal jen polovinu. V neděli doprovodili ostatní muži Vesca pro zbytek obnosu v hodnotě asi 108.000 randů (přes 240.000 korun).

"Všechno bylo klidné a najednou se objevili z ničeho nic tihle chlapi a začali házet cihly na Jasonovo (auto) Hilux bakkie," uvedl Krejčíř pro The New Age. Když se snažili dostat z auta, Domingues prý střílel do vzduchu, aby útočníky vyděsil. Byl zasažen, když Pákistánci opětovali palbu.

Domingues byl později v neděli zatčen. Krejčíř podle The New Age následně požádal svého advokáta Pieta du Plessise, aby nabídl policii Krejčířovu spolupráci při vyšetřování.

Policejní zdroje během týdne o nedělním incidentu informovaly jako o drogovém obchodu, který se nezdařil a vedl k přestřelce na veřejnosti. Pákistánci byli popsáni jako "pákistánské kriminální uskupení, které se možná těší ochraně vysokého policejního činitele v Gautengu (provincie, kde leží Pretoria)".
Domingues, bývalý vyhazovač napojený na zabitého majitele nočních klubů Lollyho Jacksona, byl ošetřen ještě před svým zatčením. Jeho vůz Toyota Hilux byl později nalezen ve Fountains Valley se stopami po střelbě. Domingues byl propuštěn, vyšetřování ale pokračuje.

Jihoafrická policie v poslední době řeší mimo jiné několik případů vražd, v jejichž souvislosti je uváděno Krejčířovo jméno. V okolí českého podnikatele bylo postupně od roku 2009 zavražděno sedm osob.

Krejčíř je v Jihoafrické republice obžalován, že pomocí zfalšovaných dokladů přesvědčil pojišťovny o své závěrečné fázi rakoviny, aby pak neoprávněně inkasoval pojistku asi 4,5 milionu randů (kolem 11,5 milionu korun). Proces s ním má pokračovat příští rok od 16. do 20. dubna.

České úřady Krejčíře obvinily z různých majetkových a násilných trestných činů. České policii podnikatel unikl při domovní prohlídce v roce 2005. V srpnu 2006 mu byl v Česku uložen první pravomocný trest - dva roky vězení s podmíněným dvouletým odkladem za to, že při dovozu luxusních mercedesů z Německa ošidil stát na daních a clu o téměř dva miliony korun. Loni v srpnu mu byl o šest měsíců na šest let vězení snížen trest za podvod s akciemi Teplárny Otrokovice.

Od roku 2007 žije Krejčíř v JAR; v témže roce Česko požádalo Jihoafričany o jeho vydání.