Vyplývá to z výsledků únorového průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM). Za ní se umístili předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg a místopředseda ČSSD Jiří Dienstbier. Od prosincového dotazování Němcová zaznamenala spolu s místopředsedkyní VV Karolínou Peake (VV) nejvyšší nárůst důvěry. Naopak nejvíce klesla důvěra ve Víta Bártu (VV). 

Němcová se na první pozici v žebříčku důvěryhodnosti drží už od loňského října. Letos jí důvěru projevilo 43 procent dotázaných, od prosincového průzkumu se její podíl kladných hlasů zvýšil o pět procentních bodů. 

Vystřídala Schwarzenberga

Před Němcovou se dlouho těšil největší důvěře lídr TOP 09 Karel Schwarzenberg. V lednu loňského roku se pro něj vyjádřilo 51 procent lidí, od té doby až do prosince loňského roku však jeho podíl kladných hlasů klesal. V prosinci dostal 37 procent, v únoru si polepšil na 39 procent.

O dva procentní body méně získal místopředseda ČSSD Jiří Dienstbier. Třetinový podíl důvěry zaznamenali ještě předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a místopředseda ODS Jiří Pospíšil. 

    Z pětiprocentního, a tedy nejvyššího, nárůstu důvěryhodnosti se vedle Němcové může těšit ještě Karolína Peake z VV, které nyní věří asi čtvrtina lidí. Největší pokles naopak zaznamenal její stranický kolega Bárta, důvěra v něj spadla z 12 na sedm procent. 

Průzkumu, který se uskutečnil od 6. do 13. února, se zúčastnilo 1054 lidí ve věku od 15 let.