Omluva se týká tvrzení, že Langer je ve spisu Krakatice „podezřelý" z propojení na organizovaný zločin kolem bosse Mrázka. Mafra se hájila tím, že vycházela z přepisů policejních odposlechů. Z nich prý kromě jiného vyplývá, že někdejší údajný vládce českého podsvětí Mrázek využíval Langra přes realitního magnáta Luďka Sekyru, za jehož zájmy tehdejší ministr podle deníku lobboval.

Langrovi se nelíbily ani další výroky deníku, který podle něj vedl cílenou kampaň proti jeho osobě. V tom mu ale soudy zapravdu nedaly. Bývalý politik konkrétně nesouhlasil s tvrzením, že porušil zákon o střetu zájmů či že lobboval za svého známého Ivana Kyselého, který Langrovi v minulosti půjčil dva miliony korun na rekonstrukci domu v Olomouci. Za nepravdivou Langer označil například informaci, že si s Kyselým pomohli navzájem nebo že tají okolnosti úvěru. Kyselý byl dnes zřejmě rovněž zadržen policií.

Vzájemná výpomoc

Podle MfD byl Kyselý obchodním partnerem magnáta Sekyry a v roce 2000 společně usilovali o podíl v největší české stavební firmě IPS. Langer, který byl tehdy místopředsedou Poslanecké sněmovny, jim podle deníku v tomto úsilí napomáhal. To, že si Langer s Kyselým navzájem pomohli, označil před časem za „nespornou věc" i pražský městský soud.

Langer se žalobou na ochranu osobnosti domáhal omluvy řadu let. Pražský městský soud jeho nárok v březnu 2010 původně zamítl s tím, že napadené články nebyly jednostranné a politik pokaždé dostal příležitost, aby se k nim vyjádřil. Langer se však úspěšně odvolal k vrchnímu soudu, který nařídil kauzu projednat znovu. Poté už městský soud politikovi částečně vyhověl.