Na základě výsledků soudní pitvy policejní komisař překvalifikoval skutek z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti na trestný čin vraždy. Podle výsledků pitvy měla být příčinou úmrtí dítěte poranění způsobená násilím vedeným do oblasti hlavy.

„Ze zprávy rovněž vyplývá, že není pravděpodobné, aby taková zranění hlavy byla způsobena pádem dítěte zpřebalovacího pultu. Podezřelým zůstává třiadvacetiletý otec dítěte, který je vsoučasné době ve vyšetřovací vazbě,“ uvedla krajská policejní mluvčí Jana Šípková. Lidé vMikulčicích onových informacích zatím nevědí.

„Chudák holka, má zničený celý život,“ lituje většina místních matku mrtvé dcerky. Vposlední době lidé ve vsi často rozebírají, co mohlo tragédii předcházet. Podle tamního starosty jsou to všechno pouze dohady. „Nikdo nevíme, co se tam dělo. Asi tam selhalo rodinné zázemí. Příchod dítěte je pro rodinu vždy něco, na co se nelze úplně připravit,“ míní starosta Josef Helešic.

K případu došlo v době vánočních svátků. Už před Silvestrem obcházeli kriminalisté obec a zjišťovali informace o rodině, kde se tragédie stala. Do médií se vše dostalo po Novém roce.

Rodiče ještě 15. prosince vypadali na radnici při vítání občánků jako šťastná rodinka. Holčička měla v době smrti jen dva měsíce.

Její matka po činu zmizela a přebývá mimo vesnici.

„Viděl jsem ji náhodou před týdnem, když šla na poštu. Asi si jen přišla něco vyřídit. Jinak se tu podle mě vůbec nevyskytuje,“ řekl starosta Helešic.

 

Připravujeme podrobnosti.