„Nehoda nám byla hlášena krátce před devatenáctou hodinou. Muž řídící motocykl ve směru od ulice Hornopolní k ulici Novinářské zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy motocyklu při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou v prostoru křižovatky, přičemž pravděpodobně zachytil při pravém okraji komunikace o vyvýšený obrubník, načež došlo k čelnímu nárazu do sloupu trolejového vedení.

V důsledku střetu došlo k úmrtí 34letého muže a těžkému zranění 28letého muže, který byl z místa havárie převezen do nemocnice rychlou záchrannou službou,“ informovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Za celou tragédií stojí neuvěřitelný hazard ze strany zemřelého motocyklisty. Při rychlé jízdě neměl na hlavě přilbu. Řízení měl zakázáno pro dřívější prohřešky až do května 2011 a navíc jel na motocyklu, který byl dočasně vyřazen z provozu.

Na místo události přijela jako první posádka rychlé zdravotnické pomoci, krátce poté také další záchranka s lékařem.

„Záchranáři nalezli na zemi ležícího motocyklistu, který nejevil žádné známky života. Postižený utrpěl při nehodě zranění hlavy a mozku, která byla neslučitelná se životem. Zasahující lékař muži již nemohl pomoci a byl nucen konstatovat jeho smrt. Druhý účastník, osmadvacetiletý muž, zůstal po havárii stroje při vědomí a se záchranáři komunikoval. Prvotní vyšetření však ukázalo na vícečetná vážná zranění. Posádky záchranné služby zajistily ošetření pacienta a podání léků. Postižený byl následně ve vážném stavu předán na urgentním příjmu Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl.

Po dobu vyšetřování byl úsek ulice uzavřen a doprava byla odkláněna.

Policie žádá svědky, kteří by mohli přispět k objasnění všech okolností této nehody, aby se přihlásili na linku 158, nebo přímo komisaři por. Romanu Mertovi, komisaři 11. oddělení obecně kriminality Územního odboru služby kriminální policie a vyšetřování Ostrava na lince 974 725 444.