Útočníci tvrdí, že neházeli kameny, ale jen vejci. Do osmi hodin večer je vyslýchali břeclavští vyšetřovatelé.

„Muži přišli na jednu z pražských policejních stanic dopoledne. Řekli, že by chtěli poskytnout informace o pátečním útoku na Mirka Topolánka na koupališti v Hustopečích. Okamžitě si je převzali břeclavští policisté, kteří mají vyšetřování na starosti,“ řekla pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Přiznání útočníků potvrdila i mluvčí břeclavských policistů, Alice Čechová. „Podezřelé muže vyslýchali břeclavští vyšetřovatelé v Praze na Krajském policejním ředitelství. Celý případ řeší městské státní zastupitelství v Brně,“ řekla Čechová.

Čtveřici mužů zastupuje advokátka Klára Slámová, která tvrdí, že její klienti by neměli být označováni jako útočníci. „Házeli jenom vejce, žádné kameny. Výslech skončil a domnívám se, že mým klientům žádný postih nehrozí,“ řekla Brněnskému deníku Rovnost Slámová.

Podle svědků zaútočili na šéfa ODS dohola ostříhaní muži. Vše se odehrálo po turnaji v plážovém volejbale. „Když odcházel z kurtu, objevilo se najednou několik vazounů a začali na něj házet vajíčka. Bohužel přiletěl i kámen, kterým ho trefili do hlavy. Měl tržnou ránu na čele,“ řekl Pavel Zbožínek z Topolánkova štá­bu, který útok viděl.