Nejlépe na tom byl zvolený prezident Miloš Zeman (SPOZ), na jehož účtu zbývalo k dnešku přes 378.000 korun a 18 milionů korun by měl ještě dostat od zatím nezveřejněných dárců. Vzhledem k objemu jeho kampaně lze ale předpokládat, že přijde i řada faktur. Zemanův finálový soupeř Karel Schwarzenberg (TOP 09) měl na účtu přes 293.000 korun.

Naopak na účtu někdejšího favorita voleb Jana Fischera rozdíl mezi příjmy a výdaji představoval jen přes 52.000 korun. Podle dřívějšího vyjádření Jiřího Dienstbiera (ČSSD) „víceméně nic nezůstane" ani na jeho účtu a podobně na tom například je i Vladimír Franz.

Lhůta na prověření

Konečná čísla mají volební týmy zveřejnit do 60 dnů od vyhlášení výsledků výsledků voleb, tedy do 30. března. Ve stejné lhůtě má veškeré účetnictví týkající se volební kampaně poslat senátnímu mandátovému a imunitnímu výboru kvůli prověření, zda byly peníze vynaloženy řádně.

Nevyužité peníze budou muset na účtu zůstat nejméně 120 dnů od vyhlášení volebních výsledků, tedy do 29. května. Pak budou muset kandidáti rozhodnout, komu zbývající peníze pošlou. Odeslat je musí do 30 dnů, tedy do 28. června. Volební výbory kandidátů pak budou muset do 15 dnů po odeslání peněz zveřejnit, komu byly peníze poskytnuty.

Zákon o provedení přímé volby prezidenta přímo nestanoví, komu mají být nevyužité peníze poskytnuty. Uvádí jen, že se „převedou na sociální, zdravotní, sportovní, ekologický, kulturní nebo jinak veřejně prospěšný účel".