Teploty v Libereckém a Ústeckém kraji klesají v neděli ráno až k 11 stupňům pod nulou, na rašeliništi na Jizerce v Jizerských horách naměřili dnes v 08:00 ráno minus 14,5 stupně Celsia.

V Libereckém kraji se ráno teploty pohybují od čtyř do 11 stupňů pod nulou, místy se objevují mlhy. Ve většině zimních středisek využili mrazivého počasí a sněhová děla jedou na plno. Silnice jsou většinou jen holé a s opatrností sjízdné. Na komunikacích nižších tříd může být ledovka, pozor by si měli dát motoristé na cestě přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu, která se nesolí. Ledovka může být i na hlavních silnicích I/9 a I/13. Žádné nehody ale zatím podle policie hlášeny nejsou.

V sousedním Ústeckém kraji je o něco tepleji, teploty se tam pohybují od minus tří do minus sedmi stupňů, na Děčínsku klesly ráno teploměry až k devíti stupňům pod nulou a silničáři tam varují před ledovkou. Většinou je obloha v kraji jasná a silnice jsou holé a vymrzlé. Silničáři doporučují opatrnost. Zatím je ale provoz minimální a žádné nehody policie neřeší.