Ve volbách do sněmovny je na královéhradecké kandidátce TOP 09 stále i jméno náčelníka Horské služby Krkonoše Adolfa Klepše, který minulý týden zemřel. Situace, která kvůli tomu nastala, je podle úředníků zvláštní.

Adolf Klepš (53 let), dlouholetý člen Horské služby, náčelník oblasti HS Krkonoše, zástupce náčelníka Horské služby České republiky o.p.s. a šéf dobrovolných členů HS. Skonal po náhlé srdeční příhodě 10. října 2017 ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové.
Smutná zpráva: zemřel náčelník Horské služby Adolf Klepš

Štěpánka Blažková z vnitřní správy Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Deníku sdělila, že pro něj voliči mohou hlasovat. “Nedošlo k žádnému odvolání z důvodu úmrtí,” řekla. Pokud jej na kandidátce lidé zakroužkují - ať už z pietních důvodů nebo omylem - a bude jich tolik, aby se dostal do sněmovny, jeho mandát skutečně vznikne. “Vzápětí však kvůli úmrtí zanikne,” upozornila Blažková. Hlasy pro Klepše se však neztratí - získá je TOP 09.

Adolfa Klepše (53) postihla na začátku října při výstupu TOP 09 na Sněžku náhlá srdeční příhoda a na její následky zemřel minulý týden v královéhradecké fakultní nemocnici.

Pohřeb Adolfa Klepše
Lidé se loučili s náčelníkem krkonošské Horské služby Adolfem Klepšem