Slováci dorazili do jinak opuštěného autokempu v neděli a večer si na břehu udělali podle informací Deníku jakýsi večírek na uvítanou. Jeden z nich, 50letý obyvatel Bratislavy, ale okolo půlnoci spadl do řeky, kde sice teče nyní více vody než obvykle, ale rozhodně se nedá hovořit o povodňovém ohrožení. Kamarádi se ho snažili vytáhnout, ale marně. Jeden z nich si přitom dokonce zlomil ruku. „Jeden zraněný muž byl převezen sanitou do sušické nemocnice," potvrdila krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Ptáčková.

Manželka cizince zalarmovala záchranáře, kteří se ve tmě okamžitě pustili do pátrání. „Zprávu o pádu do řeky jsme obdrželi před půl jednou, pátrali jsme zhruba do tří hodin, a to pomocí člunů a vrtulníku. Poté byla akce přerušena a v osm hodin ráno se začalo nanovo," popsal akci hasičský velitel zásahu Petr Ježek a dodal: „My jsme udělali travers v Čepicích s tím, že by nám tam neměl proplout. Byli jsme tam celou noc, jenže zbytečně, protože až následně jsme zjistili, že událost nebyla oznámena hned, ale s odstupem dvaceti či třiceti minut."

Muže tak řeka odnesla ještě dále po proudu, zachytil ho až jez nedaleko Žichovic. Tam ho spatřili policisté procházející po březích. Ti na místo přivolali hasiče, kteří tělo vyprostili a dopravili na břeh.

„Policisté provedli úkony identifikace, mělo by jít o pohřešovaného padesátiletého muže," uvedla poté policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Podle provozovatele vodáckého tábořiště Zdeňka Švelcha nemá událost souvislost s povodněmi, ale šlo o nešťastnou náhodu. „V místě, kde do řeky spadl, je vody dospělému muži do pasu," uvedl Švelch, podle něhož podobnou tragédii v tábořišti roky nepamatují. Deník na místě hovořil i s jedním z party Slováků. Do novin však nic komentovat nechtěl, pouze potvrdil, že je událost všechny zdrtila.