Nejhorší situace je na Teplicku, v samotných Teplicích dosáhla koncentrace prachu 233 mikrogramů na metr krychlový. Limit je 50 mikrogramů. Jako velmi špatnou meteorologové na internetových stránkách Českého hydrometeorolo­gického ústavu označují situaci i Krupce na Teplicku, Lomu na Mostecku, Ústí nad Labem a Kočkově na Ústecku.

Meteorologové již dnes ráno vyhlásili takzvaný signál upozornění, který platí při překročení limitu 100 mikrogramů na metr krychlový. Tehdy byla nejhorší situace v Krupce na Teplicku, kde množství polétavého prachu dosahovalo 196 mikrogramů na metr krychlový vzduchu.

Před znečištěným ovzduším varovalo i hejtmanství. Podle mluvčího Zdeňka Rytíře by se lidé s chronickými dýchacími potížemi, srdečním onemocněním, starší lidé a malé děti neměli pokud možno pohybovat venku a měli by se vyhnout zvýšené fyzické zátěži. U dospělých osob bez zdravotních potíží nejsou nutná žádná omezení. Kraj požádal i řidiče, aby pokud možno nevyjížděli, neboť emise z automobilů se významně podílejí na zvýšených koncentracích škodlivin.