Po vydatném nočním dešti se na západě Čech zvedly hladiny některých řek. Právě v Karlovarském kraji spadlo podle dnešních informací Povodí Ohře místy 40 až 60 milimetrů srážek. Druhého povodňového stupně dosáhla Bystřice v Ostrově. První stupeň platí na říčce Svatava ve Svatavě, na Ohři v Drahovicích a na Rolavě ve Staré Roli. Hlavně u malých řek, napájených z hor, může hladina ještě stoupat.

Meteorologové doporučují lidem, aby sledovali vývoj situace a předpovědi v médiích či na webu ČHMÚ. Varují před takovými aktivitami, jako je například jízda na lodích. Pracovníci ČHMÚ také radí lidem, aby dbali pokynů místní samosprávy, policie či hasičů.

Voda stoupá i na řekách v dalších krajích. V Plzeňském kraji se na první povodňový stupeň dostala ráno Křemelná ve Stodůlkách. V Ústeckém kraji na druhý povodňový stupeň vystoupala v noci hladina Chomutovky, první stupeň je v Ústeckém a Libereckém kraji podle ČHMÚ na dalších šesti řekách.

Na řekách Doubravě v Bílku a Sázavě ve Žďáru nad Sázavou na Vysočině platí po nočním dešti také první stupeň povodňové aktivity vyžadující bdělost.