Feranec na ministerstvu dopravy působil od roku 2014 nejprve jako první náměstek tehdejšího ministra Antonína Prachaře. S příchodem Dana Ťoka se z něj stal politický náměstek. "Po dohodě se státním tajemníkem jsem funkci složil 16. listopadu," řekl Feranec webovému deníku. Rezignoval tedy ještě před tím, než 20. listopadu složil poslanecký slib.

Bývalý ředitel Nemocnice Na Homolce v Praze Vladimír Dbalý odmítl obžalobu, která jeho a dalších šest lidí viní s korupce a manipulace veřejných zakázek na digitalizaci chorobopisů za 146 milionů korun a nákup Leksellova gama nože za 140 milionů korun.
Někdejší ředitel Nemocnice na Homolce Dbalý má nastoupit na psychiatrii

Feranec je předsedou dozorčí rady Českých drah nebo místopředsedou správní rady Správy železniční dopravní cesty, současně působí v kontrolních orgánech ČD - Informační systémy a ČD Telematika, je i místopředsedou správní rady Řízení letového provozu.

"Nelze v těchto orgánech skončit jen tak. Počkám na rozhodnutí ministerstva dopravy," řekl webu Feranec. Zákon o střetu zájmů uvádí, že v případě členství ve statutárních orgánech firem s účastí státu nesmí za tuto funkci pobírat žádnou odměnu.

O nástupci Ferance není podle informací webu rozhodnuto. V oboru se spekuluje o příchodu spolužáka Jaroslava Faltýnka Tomáše Drmoly, který působí jako náměstek na SŽDC.

Předseda Pirátské strany Ivan Bartoš.
Piráti si na počátku ledna zvolí vedení, Bartoš chce pokračovat