Malý Filípek byl se svou čtyřiačtyřicetiletou babičkou na chatě, v místě zvaném Holý vrch.

„Protože se však pohádala se svým manželem, rozhodla se kolem sedmé večer, že s vnukem odejdou domů do města. Oznámila to i své dceři, mamince Filipa. Když však dlouhou dobu nešla, rodina jí telefonovala, ale mobil byl nedostupný. Proto se rodiče rozhodli ženu i s dítětem hledat,“ sdělila mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Kolem půlnoci našli babičku úplně opilou v lesním porostu u chaty v sousedství. Filípek tam s ní ale nebyl a nikdo netušil, kde je. „Opilá žena jim tvrdila, že se ho prý snažila najít, ale to se jí nepodařilo,“ líčila případ mluvčí.

Vyděšení rodiče proto zavolali policii a ti rozjeli rozsáhlou pátrací akci.

Matka malého Filípka

„Zapojili jsme do ní desítky policistů, hasičů i dobrovolníků ze Zlína, Valašských Klobouk, Slavičína, Nedašovy Lhoty a Brumova-Bylnice. Všichni udělali rojnici a důkladně prohledávali les metr po metru,“ řekla policejní mluvčí.

Práci policistům navíc komplikovala tma a déšť, kvůli kterému nemohl být do akce nasazen ani vrtulník.

Po dvou a půl hodinách našel batole jeden ze slavičínských policistů společně s rodiči.

„Filípek spal ve křoví asi kilometr a půl od chatek. Policista ho uslyšel, když se chlapec začal probouzet a plakal,“ konstatovala Bartíková.

Přivolaný lékař pak dítě prohlédl a všechny uklidnil zprávou, že je v pořádku. „Štastní rodiče si ho vzali domů,“ dodala mluvčí.

Policisté oba rodiče ještě předvolali k výslechu. „Už teď je jasné, že se o případu dozví odbor sociálně právní ochrany dětí městského úřadu,“ podotkla policejní mluvčí.