ANO by podle volebního modelu CVVM získalo stejně jako v prosinci 32 procent hlasů a tuto hranici by překročilo už čtvrtý měsíc v řadě. ČSSD naopak klesla na 19 procent (v prosinci 20 procent), komunisté s 13,5 procenta si o půldruhého procentního bodu polepšili.

Čtěte také: Místopředseda hnutí ANO Faltýnek odešel z vedení Agrofertu. Kvůli Babišovi

Podobně TOP 09 vystoupala z prosincových 5,5 procenta na aktuálních osm procent, KDU-ČSL naopak klesla z 8,5 procenta na 6,5 procenta. Obě tyto strany by předstihla ODS, která se drží na devíti procentech.

Z ostatních uskupení by nejblíže k poslaneckým mandátům mělo uskupení Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury se čtyřmi procenty hlasů. Piráti by dostali 2,5 procenta hlasů, Starostové a nezávislí, Úsvit-Národní koalice, Strana zelených po jednom procentu.

Sběr dat pro aktuální volební model se uskutečnil od 9. do 22. ledna. K urnám by se dostavilo 60 procent lidí oprávněných volit, o tři procentní body více než v prosinci. Deklarovaná účast by tedy byla prakticky shodná s účastí v minulých parlamentních volbách, k nimž přišlo 59,5 procenta voličů.

Čtěte také: Kalousek vyzval k vytvoření volebního bloku pravicových stran