Skupina to dnes uvedla na Facebooku a potvrdila to i manažerka pro kontakt s médii Gabriela Šimonová. Poslední rozloučení s Peroutkou se uskuteční ve čtvrtek ve Velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze.

„Tyto dny jsou pro nás velmi těžké, nicméně jsme se rozhodli pokračovat dále. Ferda by nám určitě nedovolil, abychom to zabalili. Takže od nyní je oficiální složení Olympiku Petr Janda, Milan Broum a Jiří Valenta – zůstáváme tři a ´Ferda´ bude stále s námi. Za bicí usedne ´host´," uvedla manažerka skupiny Dagmara Durecová na facebookovém profilu kapely.

Devětačtyřicetiletý Peroutka náhle zemřel v noci na sobotu. V pátek večer ještě odehrál koncert se skupinou v Karlových Varech, v sobotu ráno ho našla rodina na zahradě jeho domu v Praze mrtvého.

Peroutka nahradil Petra Hejduka

Olympic po Peroutkově úmrtí zrušil dva nejbližší koncerty, které se měly odehrát 7. května a dnes v pražské Malostranské besedě. Obnovené turné k 50. výročí vzniku legendární české skupiny by mělo skončit vánočním koncertem 6. prosince v pražské Lucerně. „Host" za bicími doplní v sestavě kytaristu a zpěváka Petra Jandu, baskytaristu Milana Brouma a klávesáka Jiřího Valentu.

Peroutka přišel do Olympiku v polovině 80. let, kdy nahradil Petra Hejduka, který kapelu opustil kvůli vzájemným neshodám. Jandova skupina tehdy vyhlásila na obsazení bicích konkurz, který někdejší bubeník Společnosti Leška Semelky nebo OK Bandu vyhrál. Peroutka, jenž nastoupil v roce 1986, přinesl na svou dobu ostrý, tvrdý zvuk bicích, který Olympic „alespoň na dohled přiblížil k módní vlně metalu".

Peroutka se od té doby podílel na všech deskách skupiny. V 90. letech hrál také s Janem Kalouskem, Jankem Ledeckým nebo Marcelou Březinovou. Od roku 1995 působil i v ASPM (Amatérském sdružení profesionálních muzikantů) Jana Spáleného.