"Z mého pohledu je naprosto zásadní, aby předseda strany byl zároveň v Poslanecké sněmovně, a to jak z důvodů praktických, tak zcela pragmatických - předseda strany a přednostní právo vystupování na plénu," uvedl v tiskové zprávě Bartoš. O podporu požádal stranickou organizaci v Libereckém kraji, odkud pochází, do jednání celostátního fóra o ni bude žádat ještě v dalších krajích.

Kromě Bartoše jsou v pětičlenném předsednictvu Pirátů místopředseda Sněmovny Vojtěch Pikal, předseda poslaneckého klubu strany Jakub Michálek, poslanec Mikuláš Peksa a Martin Šmída.

Jiří Pospíšil.
TOP 09 nově povede Jiří Pospíšil. Zástupkyní bude Markéta Pekarová - Adamová

Celostátní fórum Pirátů je svoláno do Brna na první lednový víkend. Jednání nejvyššího stranického orgánu by mělo být dvoudenní, pokud však bude volba rychlejší, než se předpokládá, uskuteční se v neděli schůzky pracovních skupin.

Celostátního fóra Pirátů se účastní každý člen strany. Většina jeho jednání se koná na internetu, podle stanov se ale přinejmenším jednou ročně musí uskutečnit i fyzické setkání celostátního fóra. Na těchto zasedáních se volí vedení a uskutečňují se zásadní hlasování, například o změnách stanov.

Premiér Bohuslav Sobotka.
Složte mandát, vyzvala Sobotku jihomoravská ČSSD. Tejc ve straně skončil