V pátek bude zataženo a sněžení bude od západu postupně v polohách pod 1000 metrů přecházet v déšť. K večeru se bude oblačnost protrhávat. Noční teploty klesnou na jeden až minus tři stupně Celsia, na severovýchodě může být až minus pět stupňů a může se ojediněle tvořit náledí. Přes den se budou teploty pohybovat mezi třemi a sedmi stupni. Povane od západu čerstvý vítr s nárazy kolem 70 kilometrů za hodinu, na horách může dosáhnout rychlosti až 110 kilometrů za hodinu.

Sypač na silnici. Ilustrační snímek
Hrozí náledí, varují meteorologové. Sněžení způsobilo problémy na D1

V sobotu bude opět zataženo, zpočátku na většině území, postupně místy přeháňky, které budou nad 600 metrů a od východu ve všech polohách sněhové. V noci se teploty většinou udrží lehce nad nulou, přes den bude mezi jedním a pěti stupni. Čerstvý severozápadní vítr s nárazy o rychlosti kolem 50 kilometrů za hodinu bude k večeru slábnout.

Občasné sněžení 

V neděli může být na východě zpočátku až polojasno, na zbytku území oblačno až zataženo. V Čechách bude občas sněžit, v polohách pod 400 metrů budou srážky smíšené nebo dešťové. Na Moravě a ve Slezsku předpovídají meteorologové místy sněžení. Noční teploty klesnou k minus třem stupňům, na severovýchodě bude ještě o dva stupně méně. Přes den se teploty budou držet kolem nuly.