„V dané chvíli ODS musí začít u budování důvěryhodnosti, kterou totálně ztratila. Nechci spekulovat, jestli víc za mě, nebo za (bývalého předsedy Petra) Nečase, podíl neseme všichni," řekl Topolánek. Němcová je podle něj jedinou z vrcholných politiků, na kterou není možné útočit.

Předsedkyně Sněmovny také podle Topolánka dokáže být dostatečně tvrdá. „Mirka Němcová je opravdu schopná říkat silné věty a říká je. Vůbec ji nepokládám za hloupou. Že zatím nedostala možnost, je věc druhá," řekl Topolánek. Podle něj je ale otázka, nakolik Němcová dokáže dělat strategická rozhodnutí. „Před takový úkol nikdy nebyla postavena, takže uvidíme," dodal.

Schopný Kuba důvěryhodnost straně nevrátí

Místopředseda ODS Martin Kuba, který stranu po Nečasově rezignaci vede, podle Topolánka je nejschopnějším ze všech lidí, kteří do vedení ODS přišli, pro obnovu důvěryhodnosti strany se ale nehodí. „Vždycky, když zvedne hlavu a bude mít pocit, že se mu něco povedlo, uslyší: Ty jsi stejně vázaný na Hlubokou a na Pavla Dlouhého. Tím pádem jen těžko může velmi ostře říkat věty, které si naopak může dovolit říkat Mirka Němcová," prohlásil Topolánek.

Ten v rozhovoru pro Týden také uvedl, že podle něj je v zájmu občanských demokratů co nejrychleji uspořádat předčasné volby. Podle něj je totiž mylná představa, že příští rok by ODS ve volbách uspěla více než nyní.

Topolánek byl v čele ODS v letech 2002 až 2010. V roce 2006 se stranou vyhrál volby a stal se premiérem, v roce 2009 ale jeho vládě vyslovila Sněmovna nedůvěru. V dubnu 2010 Topolánek z čela strany odešel, když čelil dlouhodobé kritice kvůli svým výroky na adresu homosexuálů, církve a Židů pronesené v neformálním rozhovoru při focení pro gay magazín. V současnosti je předsedou Teplárenského sdružení ČR.