Právě kolem místa půlnoční tragédie vedla trasa pietní jízdy ČR Tunning Teamu, která předcházela oběma pohřbům. „Všichni tři pro nás něco znamenali, a i když jsme je znali chvíli, něco nás k nim táhlo,“ řekl Viktor Husák.

Obřady byly velmi emotivní, vždyť rodinní příslušníci, kamarádi, spolužáci a veřejnost nejdříve uctili památku teprve čtrnáctileté Lucie Hlídkové a za necelé dvě hodiny poté se na katafalku objevily za dohledu čestné stráže složené z dobrovolných hasičů ze Svatého Mikuláše další dvě bílé rakve s ostatky sourozenců, dvacetileté Hany a šestnáctiletého Josefa Zahradníčkových.

Nebylo divu, že vzhledem k psychickému vypětí a vydýchanému vzduchu v zaplněné kutnohorské smuteční síní zkolaboval jeden ze spolužáků mrtvé dívky, jež měla v září nastoupit do deváté třídy základní školy.

Policisté ještě nemají jasno

Co se týká samotného vyšetřování tragické dopravní nehody, policisté toho podle slov své mluvčí Vendulky Hanzlové ještě stále mnoho nevědí, čekají na pitevní protokoly a také na vyjádření soudního znalce.

Odborné zprávy by měly odhalit, kdo vlastně řídil a jestli před jízdou nepožil alkohol či jiné návykové látky.

Varovné memento dění na silnicích

Zjevnou příčinou havárie se však stala vysoká rychlost vozidla.

„Rozhodně nás to všechny poučilo a budeme si dávat větší pozor na silnicích, protože dneska nelze předpokládat, co se kde může stát,“ zmínil Viktor Husák z ČR Tunning Teamu, jehož členkou byla i velká vyznavačka aut Hana Zahradníčková.

Poslední vzkazy od kamarádů

Byla jsi moje jediná kamarádka ve vesnici, žádná jiná holka se se mnou bavit nikdy moc nechtěla, byla jsi moc hodná a milá, a proto na tebe nikdy nezapomenu, Lucko! Remus

Nikdy nezapomenu… Lukáš

Kamarádská Lucko, všichni jsme tě měli hrozně rádi. Jana

Všichni tři jste měli velké plány do budoucna a najednou je konec. Je mi z toho moc smutno. Pavluša