Kunčar si myslí, že policie měla oznámit, že střelec volal do televize Prima a následně ve 13:00 na policejní linku 158 s tím, že má pět rukojmích. Kvůli nim policisté nepřistoupili ihned k zákroku a s ohledem na údajná rukojmí se střelcem vyjednávali. Podle Kunčara byl postup policie správný a při zveřejnění informací o telefonátu střelce by nebyl zpochybňován.

„Zazlíval jsem také policii, že neochránili muže, který se ukryl na toaletě v restauraci. Podle dnes zveřejněných informací vím, že se přivolaná policejní hlídka nestáhla a vykrývala prostor směrem k toaletě. To mě trošku uklidnilo," uvedl Kunčar. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) ho dříve nařkl z toho, že prohlášením pro televizi život muže na toaletě ohrozil.

Neoprávněné nařčení

Uherskobrodský starosta kromě dnes zveřejněných informací připomněl, že televizi pouze odpovídal na otázku, kolik je podle jeho informací v restauraci lidí. „Odpověděl jsem mimo jiné, že je to pro mě i osobně citlivá záležitost, neboť je tam někde ukrytý manžel mé asistentky. Neřekl jsem ani slovo o toaletě, byl jsem nařčen neoprávněně," dodal Kunčar.

Spor s Chovancem je ale podle něj již urovnán. Ministr vnitra podle starosty dnes splnil slib a spolu s policejním prezidentem Kunčara ještě před tiskovou konferencí se závěry kontroly seznámili. „Je důležité, že policie přiznává, že některé věci nebyly stoprocentní. Týká se to její vnitřní komunikace, ale lépe šlo komunikovat se samosprávou i s médii," mínil Kunčar.

Tragédie se stala 24. února v uherskobrodské restauraci Družba, kde třiašedesátiletý muž zastřelil osm lidí a pak i sebe. Policie čelila kritice kvůli tomu, že údajně proti střelci zasáhla příliš pozdě. Podle výsledků vnitřní kontroly ale chyboval jen operační důstojník, který dostal informaci o plánu provést zákrok proti střelci. Zákrok zpochybnil kvůli lidem uvnitř restaurace, aby se nestalo „ještě něco horšího". Velící policista se ale jeho názorem neřídil.