S odvoláním na nejmenované zdroje o tom informují pondělní Hospodářské noviny (HN). List už dříve uvedl, že policie nemá k dispozici ani videozáznam z bezpečnostních kamer. Někdo ho smazal a nelze jej obnovit. Policisté případ v polovině července odložili.

„Dospěli jsme k názoru, že provedené zkoumaní bylo dostatečné a případné neprovedení některých kroků neohrozilo zájmy sledované trestním řízením,“ řekl Roman Skřepek z protikorupční jednotky. „Skutečnost, že nebyla odebrána daktyloskopická stopa, není nijak fatální a neovlivnila by výsledek dané věci,“ tvrdí mluvčí pražských žalobců Štěpánka Zenklová.

Případ odložen

Server Blesk.cz v polovině července uvedl, že policie případ odložila, nezjistila totiž žádné stopy, které by vedly k dopadení pachatele.

Podle policie byla štěnice do ložnice bytu, který patří ministerstvu pro místní rozvoj, nainstalována kolem 31. března 2011, tedy dva dny poté, co Kočí od Víta Bárty (VV) dostala obálku s údajným úplatkem. Kočí zařízení nalezla 11. dubna.

Policie nyní žádá sněmovnu, aby kvůli údajným úplatkům zbavila Bártu imunity. Bárta, který údajně dal peníze i dalším spolustraníkům, ale od počátku tvrdí, že šlo o půjčky.

Čtěte také: Kamerový záznam z bytu Kočí někdo smazal